Fra drøm til mål

Noen ganger stopper vi opp og tviler på veien videre. Noen ganger blir vi overveldet av tanken på noe, istedenfor å bare gjennomføre det vi tenker på- det vi drømmer om. For å komme fra drøm til mål må du gjennomføre. 

 

Svømmeren Sarah Louise Rung (27) fortalte om sin vinnerstrategi til magasinet I Form. Hun har allerede rukket å vinne ni OL medaljer i svømming og drømmer om mange flere, men hun er ingen drømmer. Hun har lyst til å utvikle seg og det er et vinnerlodd. Hun mener at hun har evnen til å lykkes fordi hun har styrken til å utvikle seg, viljen til å jobbe målrettet og evnen til å være fokusert på det som må gjøres.

Hun sier at hun har en god relasjon til treneren sin og at han er den viktigste støttespilleren for henne. Hun er takknemlig for støtteapparatet som bidrar til at hun når sine ekstremt ambisiøse mål. Til tross for ni OL medaljer føler Rung fortsatt at hun ikke har nådd toppunktet og fortsatt har mer inne. Hun vil alltid gjøre det bedre enn sist og denne forventningen om forbedring i prestasjoner driver henne til å gjøre det bedre og bedre.

Få frem dyret i deg

Sarah Louise Rung sier til I Form at hun har en spesiell rutine og strategi når hun gjennomfører aktivitetsmålene. Det er avgjørende å være i godt humør de dagene hun konkurrerer og i tillegg må hun finne frem villdyret i seg. Hun ser for seg et farlig dyr og bruker det som teknikk for å hente frem villdyret i seg selv. Da får hun fram det farlige dyret som gjør at hun presterer.

Rung sier at hun har de samme rutinene hver gang hun svømmer konkurranse. Rutinene gir henne trygghet og ro og er som en mental forberedelse. Hun har fokus på arbeidsoppgavene og det som gjør at hun svømmer best. Hun sier at det beste ved å vinne er innsatsen underveis- alt slitet.

-Du har fått ut det du har trent for lenge og hevet deg til et nytt nivå. Det er utvikling, mestrings- og seiersfølelsen som er drivkraften min. Vinnerfølelsen. Det finnes ikke ord som beskriver den følelsen. Det er hele reisen, sier Sarah Louise Rung.

For å komme seg fra drøm til mål må du kanskje finne de rette samarbeidspartnerne, lage et kvalitetsprodukt, være til å stole på og si det rette. Det hjelper ikke å være målrettet hvis planen inneholder samarbeidspartnere som ødelegger for deg. Noen ganger må du lære deg å sage av grenen for å redde treet.

Få deg et lag med støttespillere 

En av verdens store ledere, Jim Rohn mener at den største utfordringen du møter som leder er å ha de riktige folkene med deg! La oss være ærlig, dyktige folk og solide støttespillere er gaver til en organisasjon!

 

«Once you’ve set a goal for yourself as a leader- whether it’s to create your own enterprise,

energize your organization or lead your small team 

-the challenge is finding good people to help you accomplish that goal”, skriver jimrohn.com

 

Få med deg et solid team av folk med gode verdier og leverandører av høy kvalitet- bygg din organisasjon på et solid fundament som tåler en storm. For det er treet du selger, treet som trenger næring, og som har roten du står på resten av livet. La røttene være så sterke som mulig- la de finne næring i relasjoner og mennesker som gir deg noe, som ser deg og vil deg vel. Det å velge riktige folk å samarbeide med er avgjørende for suksess. Sett en standard, og hold deg til den, det er din integritet.

 

Gathering a successful team of people is not only helpful,
it’s necessary
Jim Rohn

 

Benjamin P. Hardy sier til success.com at ifølge psykologisk forskning er det å vente på en hendelse ofte mer følelsesmessig enn selve gjennomføringen. Man kan «overtenke» ting så de blir til bekymringer og i verste fall kaster man bort energi på å grue seg til noe som kanskje ikke er så vanskelig likevel.

Så- når du ser etter samarbeidspartnere- se etter hvem som er mentalt sterk, objektiv og reflektert. Gjerne passion og engasjement der superlativene hagler, for så lenge det er handlekraft er det håp! Istedenfor å tenke for lenge på hvordan du skal gjøre det, så test det ut skritt for skritt. Begynn i det små, og bygg prosjekter skritt for skritt mot mål.

Slik er det med mange ting. Vi kan risikere å tenke og gruble og føle og forsinke ting istedenfor å bare gjøre det. Dette er hovedårsaken til at mange ikke kommer lenger enn til selve tenkningen før de gjennomfører. De ser til sidemannen og blir overrasket over andre som har raskere gjennomføringsevne. Hvordan får de det til?

Kom under huden til egoet 

Ikke glem motivasjonen og gleden i måloppnåelsen. Ryan Holiday har forklart i boken «Ego is the enemy» hvordan egoet ofte gjør oss til våre egne verste fiender. Ironisk nok kan tanken på suksess være vårt største hinder for suksess. Hvis du følger hjertet istedenfor egoet kan veien bli lettere, men da må du kanskje begynne å gjøre litt «soul-searching» og spille på lag med hjertet- ikke bare gjøre det andre forventer av deg. Hva vil du innerst inne? Hva er dine dypeste lengsler, drømmer og mål?

 

Push through the difficulty and you’ll experience a joy those who stop will never taste.

Benjamin P. Hardy

 

Vanntett strategi 

Slutt å drømme og kom i gang med gjennomføringen. Bli vant til seier- du er født en vinner. Hva som enn holder deg igjen fra å gjennomføre målene dine, så sett deg aktivitetsmål skritt for skritt og gjennomfør hvert enkelt steg som om det var ditt første. Slutt å henge deg opp i detaljer. Ha fokus på det store bildet. Se etter når du er blitt for passiv og sett opp tempoet til noe som kan begeistre din sjel!

Istedenfor å skrive ned målene, skriv ned seirene ved hver aktivitet der du har gjort noe for deg selv eller andre, enten det er en ny eller fornyet kontrakt, et nytt salg, nytt møte, 10 eposter til nye leads, en lovende leverandøravtale eller nytt prosjekt for ansatte. Husk å feire enhver arbeidsevne- feire livet!

Tekst: Anne Marie Monsen

Foto: Shutterstock

Kilder:

LederNytt – Fra drøm til mål 2016

The Biggest Challenge You’ll Face as a Leader