Tekstforfatter og Markedskonsulent

Frilans journalist/tekstforfatter

Jeg har utført ulike jobber som innholdsprodusent og frilans journalist til Framtidsmedia, TU, DN, LederNytt, HR Norge, Great Place To Work, Innomag og Lederne for å nevne noen. Se link til Arbeidseksempler her.

Oppdragene varierer stort, alt fra intervjuer der jeg tar initiativ til intervjuspørsmål, tema og vinkling, til oppdrag der kunden har halvferdige tekster og ønsker innspill eller korrektur. Noen ønsker å intervjue en ekstern fagperson, andre ønsker å intervjue en intern person, mens andre igjen vil intervjue sine kunder.

Priser inkl. mva.: Helside maks 3000 tegn kr. 3000,- Dobbeltside maks 5600 tegn. kr. 4000,- Halvside maks 2000 tegn kr. 2000,-

Jeg tilbyr også annonseplasser i LederNytt for de som ønsker det.

Ved bestilling av kundereportasjer er det valgfritt om jeg intervjuer dine kunder på telefon eller drar ut til dem og lager en reportasje. Jeg kan ordne med fotograf eller dere ordner med bilder selv. Et telefonintervju der dere ordner bilder vil koste 3000,- inkl. mva.

Kundebesøk for kundereportasje i Skien koster 4000,- Kundebesøk i Oslo: 6000,- Drammen og Vestfold: 5000,-

Ta kontakt for flere priser og skreddersydd tilbud til deg!

Markedskonsulent

Jeg har jobbet med markedsføring, salg og service siden 1998 og kan vise til dokumenterte resultater. I dagens digitale hverdag blir det stadig viktigere med personlig, empatisk og motiverende kommunikasjon for å beholde eller skaffe nye kunder. En kundeundersøkelse gjennomført på telefon eller i kundebesøk kan være det som er med på å sikre avtaler videre.

Jeg anbefaler å ha en ekstern konsulent som dine kunder kan betro seg til og gjennomføre anonyme intervjuer. Dette skaper trygghet og tillit. Dette i tillegg til din ordinære oppfølgning og eventuelle elektroniske undersøkelser. Eksempel på en kundeundersøkelse som ble gjennomført på telefon en sommer for et firma som selger hus:

Avklarte hvorfor jeg ringte, som et forbedringsprosjekt- se hva vi kan bli bedre på. Mange satte pris på at det var anonymt! Noen syntes det var tidlig å svare på noen av spørsmålene. Vi kunne ringt litt lenger etter kjøpskontrakten ble inngått. De fleste satte pris på at jeg ringte og syntes det var profesjonelt. 1 ville ikke la seg intervjue. Det lyktes ikke å få tak i 5. Totalt gjennomført: 81

Med andre ord en ekstremt høy svarprosent! Oppdragsgiver fikk detaljerte tilbakemeldinger fra hver enkelt kunde (anonymt) knyttet til selgers geografiske ansvarsområde. Dette ga et tydelig bilde av behov for tiltak.

Vi kan starte med noen få kunder og se om dere ønsker å fortsette prosjektet.

Ta kontakt på annemarie@humanresearch.no eller telefon 988 79 300

Foredrag leveres i hele landet etter nærmere avtale.
Ta kontakt for pris, tema og booking på telefon
+47 988 79 300

eller epost annemarie@humanresearch.no

Mennesket i fokus

 

Michael Dell valgte å ha kunden i fokus for sin forretningsmodell og var veldig opptatt av å involvere kundene for sin suksess. Det samme gjorde den internasjonale HR-programvarebedriften Workday som du kan lese om her. Uansett hvor fantastisk produktet ditt er må du ha kunden din med på laget!

 

Ofte ligger det menneskelige behov eller misforståelser bak misnøye. Det trenger å erkjennes hvis man skal arbeide effektivt med menneskelige ressurser og relasjoner. Det finnes et hav av potensial når det gjelder større involvering av kunder og medarbeidere- slik at det kan tilrettelegges for økt motivasjon og motiverende kommunikasjon som skaper resultater.

 

Utsøkt kundeservice handler om genuin omtanke. Ha fokus på den andre- ikke deg selv. Klarer den andre det samme, oppstår enda mer balanse. Da får vi mer involverende og kreativ kommunikasjon, og skaper tillit og engasjement!

 

Jeg tilbyr foredrag og seminar i Motiverende Kommunikasjon for grupper på maks 12 deltagere – ta gjerne kontakt for mer informasjon på 988 79 300

Motiverende Kommunikasjon

 

Verktøy for å oppnå motiverende kommunikasjon er først og fremst åpenhet- at du er fri for fordommer og forutinntatte meninger og mer opptatt av å lytte, kartlegge sammenhenger og forstå. Noen ganger kan det bety å grave ting frem i lyset som er ubehagelig, men nødvendig å snakke om for å komme seg videre mot mer riktige og motiverende løsninger. 

 

Det handler om å skjære gjennom eller få negative og skjulte ting opp i lyset slik at de kan løses og forstås. Kanskje er det hinder i veien for suksess, ting som må forbedres eller en grunnmur som må justeres. Det handler om å se etter detaljene som skaper helheten.

 

Det kan noen ganger skape friksjon eller uro, men med motiverende løsninger vil det gå over til engasjement og innsikt. Motiverende Kommunikasjon blir til med ekte omtanke og empati og at du oppfatter hva som har verdi.

Skreddersøm

 

Jeg skreddersyr tjenestene mine til kundens behov, så ta gjerne kontakt for å høre om jeg kan hjelpe dere innenfor ulike områder av kommunikasjon, markedsføring og forretningsutvikling.

 

Jeg trekker også inn aktuelle kursholdere ved behov. For eksempel Jon Morten Melhus som har god kompetanse innen Begeistringsledelse basert på mange års studier av virksomheter som har lykkes med god kommunikasjon.

 

Ta kontakt med meg på 988 79 300

eller annemarie@humanresearch.no

Målgruppe foredrag:

Foredraget passer for alle bedrifter. Tema kan tilpasses.

 

Kontakt meg for mer informasjon:

annemarie@humanresearch.no

Telefon: 988 79 300

Kontakt meg for nærmere informasjon om hvordan jeg kan hjelpe deg og din bedrift.